Els nostres consellers estan a la seva disposició de dilluns a divendres de 9:00 h a 19:00 h
Des de l'estranger:
+34 93 492 04 71

Curs de “Llengua Catalana” a Tòquio

11.03.2013

Els japonesos aprendran català gràcies a un curs de llengua promogut per l'Institut Ramon Llull (IRL) i la institució de carreres universitàries de Hosei (Tòquio), que han signat un acord en virtut del qual l’universitat impartirà un curs de llengua així com també un curs d'història i cultura catalana a partir d'aquesta mateixa setmana.

El curs escolar universitari del Japó comença a l'abril, però aquest any les classes han començat amb retard a causa de la crisi de Fukushima, encara que els cursos de català han tingut un "notable èxit" d'assistència amb més de 40 alumnes, segons ha informat en IRL en un comunicat.

El conveni ha estat possible gràcies a la implicació del catedràtic i traductor Ko Tazawa, que el 2003 va rebre la Creu de Sant Jordi per la seva tasca d'agermanament entre les cultures catalana i japonesa, així com per la traducció de noveles com “Tirant lo Blanc”, de Joanot Martorell, “La pell freda”, d'Albert Sánchez Piñol, i una antologia de contes de Quim Monzó.

Al Japó, a més de l’Univesitat de Hosei, es pot estudiar català al Centre Català de Kansai (Osaka), mentre que a Corea hi ha estudis de català a la Hankuk Universitat de Foreing Studies. L'IRL també ha destacat l'interès creixent que té el català, com es demostra l'increment en un 11% dels exàmens de diversos nivells que organitza l'IRL a tot el món, i que aquest any han arribat a 1.168.

Font: Topformación (16/05/2011)