Com planificar la seva participació en fires a l’estranger?

Com planificar la seva participació en fires a l’estranger


Aquests 7 passos són especialment útils perquè les PIMES espanyoles tinguin èxit en les seves presentacions a l’estranger:

1. Identificació del mercat a l’estranger.

Quin mercat d’exportació resulta realment òptim per a la nostra empresa? Cal analitzar en profunditat la informació i les dades econòmiques sobre diverses regions econòmiques del món.

2. Elaboració d’una estratègia per a fires.

És el moment de definir els objectius. Explorar possibles oportunitats d’exportació o reforçar contactes amb clients? Comprovar l’acceptació d’un producte/servei o presentar una novetat? L’estratègia determina el tipus de presentació.

3. Investigació sobre la fira adequada.

Els bancs de dades online sobre fires faciliten informació detallada sobre nombroses fires i exposicions arreu del món.

4. Verificació de la utilitat d’un estand comú o agrupat.

Des de la preparació de la fira fins al procés de construcció de l’estand, passant per l’acompanyament professional durant tot l’esdeveniment: la participació en un pavelló agrupat ofereix molts avantatges.

5. Preparació de la presència a la fira.

Tot just enregistrar-se, els participants en una fira reben de l’entitat organitzadora les llistes de control i els horaris detallats, adaptats als costums i les circumstàncies del país i de l’esdeveniment en particular. Si desitja trobar preus avantatjosos, haurà de reservar vol i allotjament amb antelació suficient.

6. Valoració de les despeses.

Per a l’estand: superfície, construcció, connexió i consum elèctric, telèfon i connexió a Internet, decoració, personal, obsequis promocionals, despeses de representació, targetes de visita, rètols. Per a objectes exposats: transport i embalatge, gràfics, fullets, llistes de preus. Per al viatge: vols i desplaçaments, visat, vacunes, dietes, hotel, despeses de comunicació. Traduccions professionals de fullets i llistes de preus en la llengua local i en anglès.

7. Anticipació a les sorpreses.

A l’estranger, no tot funciona sempre segons les nostres expectatives. Hem de donar un cert marge de reacció amb serenitat davant les possibles sorpreses. En lloc d’arribar el dia d’inici de la fira, aconsellem que acudeixi una mica abans.

Sobre l’autor

Frédéric Ibanez

L’equip editorial dirigit pel fundador del grup al qual pertany Alphatrad està format per experts especialitzats en serveis lingüístics. El nostre objectiu és oferir-li regularment articles vinculats a la traducció i als serveis lingüístics per poder respondre millor a les seves necessitats.

Afegiu un nou comentari