Classificació dels 5 idiomes més parlats al món

Amb una població mundial de més de 7.700 milions, al món es parlen més de 6.900 idiomes, dels quals només n’hi ha 230 a Europa, pels 2.000 que en trobem a l’Àsia. Papua Nova Guinea té només 3,9 milions d’habitants, però s’han comptabilitzat 840 idiomes diferents. Davant aquesta diversitat, descobreix els 5 idiomes més parlats al món.

 

1. El mandarí

Actualment, el xinès mandarí és l’idioma més parlat al món, amb 1.120 milions de parlants nadius. Pertany a la gran família de les llengües sinítiques juntament amb el Wu, que es parla comunament a Xangai (77 milions de parlants), el xinès cantonès, el Min, el Xiang, amb 36 milions de parlants, el Hakka i el Gan amb 31 milions. Contràriament al que es creu, no tots els xinesos parlen el mandarí. Des del punt de vista geogràfic, el xinès segueix sent l’idioma oficial a la Xina, Taiwan, Singapur i Malàisia.

 

2. L’espanyol

El segon idioma més parlat al món no es cap altre que l’espanyol, amb un nombre estimat de parlants nadius de 460 milions. Es tracta de l’idioma oficial de la majoria de països de l’Amèrica Llatina, a més d’Espanya i d’una part important de la població nord-americana. Encara que sembli sorprenent, és habitual parlar espanyol fins i tot a Guinea Equatorial, l’únic país africà que ha incorporat aquest idioma entre els seus idiomes oficials, juntament amb el francès i el portuguès.

 

3. L’anglès

Com era d'esperar, l’anglès figura al top 3 dels idiomes més parlats al món. 380 milions de persones el fan servir com a llengua materna. A més, segueix sent el primer idioma mundial si es tenen en compte també els no nadius. Més de mil milions de persones parlen anglès com a segon o tercer idioma en algunes circumstàncies, particularment al món dels negocis, en l’àmbit dels viatges i, sobre tot, a l’àrea de les relacions internacionals. Més de 50 països fan servir l’anglès com a idioma oficial. També és un idioma oficial present almenys en un país de cada continent. Als països en vies de desenvolupament, parlar anglès amb fluïdesa pot interpretar-se com un senyal d’èxit.

 

4. L’hindi

L’hindi se situa al quart lloc d’aquesta classificació, amb els seus 340 milions de parlants nadius. Si bé l’Índia compta amb 23 idiomes oficials, el principal és l’hindi/urdú. Es parla, en concret, al nord del país, així com al Nepal i a una part important de Pakistan. També cal tenir en compte que l’hindi utilitza l’escriptura devanagari. En canvi, l’escriptura de l’urdú es realitza a partir de la grafia àrab-persa.

 

5. L’àrab

L’àrab tanca la classificació dels cinc idiomes més parlats al món, amb un nombre de parlants nadius de 319 milions. Amb els seus orígens a la península aràbiga, l’àrab té diversos dialectes que no necessàriament són intel·ligibles entre ells. Cal utilitzar aquesta xifra amb molta precaució, ja que els dialectes difereixen entre ells, però per raons pràctiques s’han agrupat sota la denominació de “llengua àrab”. Per tant, l’àrab dialectal que es parla al Marroc no és idèntic al de Síria. També s’ha de tenir en compte que l’àrab clàssic es considera l’idioma sagrat de l’Islam. Durant els resos, l’Alcorà només es recita en àrab clàssic.

Sol·licita un pressupost gratuït

I rep una resposta en poques hores

  1. Indica el servei que necessites
  2. Obtingues un pressupost
  3. Confirma'l i rep la teva comanda

Preguntes i respostes sobre els idiomes més parlats al món

Segons un estudi realitzat pel banc d’inversió Natixis el 2013 i una projecció de l’INED (Institut Nacional francès d’Estudis Demogràfics), que preveu una multiplicació de la població africana, és molt probable que el francès es converteixi en l’idioma més parlat al món el 2050, superant al mandarí i l’anglès. No obstant això, Forbes va assenyalar que aquest estudi només considerava francòfons els habitants dels països que utilitzen el francès com a idioma oficial.

Tenint en compte el nombre d’entrades al diccionari, s’observa que aquest títol correspon a l’anglès, amb més de 200.000 paraules registrades a l’Oxford English Dictionary. 171.476 d’elles estan en ús, mentre que 47.156 paraules es consideren obsoletes.

Sens dubte, el xinès mandarí serà l’idioma del futur. Des de fa anys, l'estudi d'aquest idioma s'ha disparat. A més de ser la llengua materna de més de 1.000 milions de persones, també és la d'un país que registra un important creixement demogràfic. El mandarí, el segon idioma més sol·licitat al món dels negocis, segurament superarà l’anglès en el futur gràcies a la importància de l’activitat econòmica xinesa en molts sectors.