Notícies sobre l’actualitat internacional

L’agència de traducció Alphatrad, pertanyent al grup internacional Optilingua, ofereix una gran varietat de serveis en prop de cent idiomes, des dels més habituals, com ara l’espanyol o l’anglès, fins als menys freqüents. Els nostres serveis lingüístics poden ajudar-te a internacionalitzar el teu projecte i a interactuar amb els socis, equips i audiències multilingües arreu del món. Les nostres traduccions i altres serveis lingüístics són realitzats per professionals qualificats amb una sòlida experiència al sector d'activitat corresponent en cada cas.

 

Quins són els llibres més traduïts al món?
Per Frédéric Ibanez, Internacional
Molts llibres han estat traduïts als idiomes habituals, com ara el francès, l’anglès, l’espanyol o l’italià. Però algunes obres literàries són d’una magnitud tan gran que la traducció s'ha realitzat a centenars d'idiomes i dialectes. Així doncs, quina obra encapçala la llista de llibres més traduïts al món?  
Llegir mes
Frases cèlebres en anglès i la seva traducció
Per Frédéric Ibanez, Internacional
Vols aprendre frases cèlebres en anglès i la seva traducció? N’hi ha moltes, moltíssimes! Algunes procedeixen del cinema, d’altres de la literatura i, la gran majoria, simplement pertanyen a la cultura popular. Una vegada que coneguis les frases més populars en anglès, trobaràs moltes referències. De fet, en parlar, moltes vegades només fa falta esmentar la primera part perquè, en ser tan conegudes, la gent sabrà el que ve a continuació.  
Llegir mes
Les 5 paraules més llargues del món
Per Frédéric Ibanez, Internacional
Sabies que la paraula més llarga del món té 190.000 lletres? Aquesta és la nostra classificació de les 5 paraules més llargues del món:   Una paraula anglesa de 189.819 lletres La paraula més llarga del món seria el terme anglès: «methionylthreonylthreonyl(…)isoleucine». Aquest terme, que té ni més ni menys que 189.819 lletres, és la denominació química de la proteïna més gran: la Tizina. Per dir-la sencera, necessitaries tres hores!   
Llegir mes
Classificació dels 5 idiomes més parlats al món
Per Frédéric Ibanez, Internacional
Amb una població mundial de més de 7.700 milions, al món es parlen més de 6.900 idiomes, dels quals només n’hi ha 230 a Europa, pels 2.000 que en trobem a l’Àsia. Papua Nova Guinea té només 3,9 milions d’habitants, però s’han comptabilitzat 840 idiomes diferents. Davant aquesta diversitat, descobreix els 5 idiomes més parlats al món.  
Llegir mes
Coneixements d’anglès quin país destaca en l’ús de l’anglès com a llengua estrangera
Per Frédéric Ibanez, Internacional
En l’actualitat, l’anglès és l’idioma mundial. Fins i tot, abans de l’expansió d’Internet i la globalització associada, el coneixement de l’anglès era un requisit bàsic a la major part de professions. Avui dia, és possible comunicar-se en anglès a gairebé tots els països del món i l’avaluació d’una prova va mostrar en quins països els seus habitants es desenvolupaven amb gran destresa en anglès, a més de fer-ho en la seva llengua materna.
Llegir mes
El reciclatge a la UE – Qui assoleix les majors quotes
Per Frédéric Ibanez, Internacional
El reciclatge de les matèries primeres que ja s’han utilitzat no només tracta de conservar els recursos, sinó també el medi ambient. Un cop usats, els plàstics, els materials de construcció, el vidre i altres materials es poden processar mitjançant diversos processos tècnics per ser reintroduïts de nou en els cicles de fabricació.
Llegir mes